‘Kültürel Değerlerimizi Korumak Ve Yaşatmak İçin Çalışıyoruz’
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde düzenlenen “YÜciTA ve Gastronomi Şehri Antalya” başlıklı söyleşi programının konuğu olan Antalya Valisi Hulusi Şahin, gastronomi alanında yaptığı değerli katkılardan dolayı YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’na ödülünü takdim etti.
Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) yayın organı YÜciDERGİ’nin, Lizbon’da gerçekleştirilen Gourmand World Cookbook Awards Yarışması’nın “Fikri Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler” kategorisinde “Dünyanın En İyi Dergisi” seçilmesi nedeniyle düzenlenen “YÜciTA ve Gastronomi Şehri Antalya” başlıklı söyleşi programı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.
ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hüseyin Kurtay, STK temsilcileri, akademisyenler, gastronomi şefleri ve firma temsilcileri katıldı.
Anadolu Coğrafyası Eşsiz Kültürel Birikime Sahip
Programda yaptığı konuşmada Antalya’nın, 2000 yılı aşkın tarihi boyunca dünyanın gözde şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Şahin, “Biz, büyük bir kültürel zenginliğin içinde yaşıyoruz. Anadolu; kültürlerin sürekli etkileşimde bulunduğu, bir potada eridiği ve farklı tatların ortaya çıktığı eşsiz bir coğrafya. Bu etkileşimin sonucunda çok değerli ürünler ortaya çıkmaktadır. Ancak değişen dünya karşısında kendi kültürel öğelerimize sahip çıkmamız büyük önem taşıyor. Eğer bu süreci kendi haline bırakırsak, birçok kültürel değerimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız.” dedi.
Kültürel Değerlerimizi Korumak En Önemli Sorumluluklarımızdandır
Kültürel mirasın korunması, belgelenmesi ve geleceğe aktarılması yönünde titiz bir süreç yürütüldüğünü ifade eden Vali Şahin, “Bizler kültürel unsurlarımızı kayıt altına alıyor, tescil ediyor, standartlarını belirliyor ve unutulmalarını engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca bu değerli ürünlerimize katma değer sağlamak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu toprakların ve kültürün hakkını vermek, hem kültürel mirasımızın hem de insanlığımızın bize yüklediği bir sorumluluktur. Yaptığımız bu çalışmalar da işte bu sorumluluğun bir parçasıdır. Bu doğrultuda bize yön veren ve değerli katkılar sunan, başta Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu hocamız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Vali Şahin, gastronomi alanında sunduğu değerli hizmetlerden dolayı YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’na ödülünü takdim etti.