a

7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm Ve Lezzet Festivali Başlıyor

ad826x90

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2019 yılında Gastronomi Şehirleri kategorisinde dahil olan Afyonkarahisar, 19-21 Eylül 2025 tarihlerinde 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ile dünyanın dört bir yanından gelecek lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

ad826x90

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2019 yılında Gastronomi Şehirleri kategorisinde dahil olan Afyonkarahisar, 19-21 Eylül 2025 tarihlerinde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Zafer Kalkınma Ajansı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm ve Gastronomi Federasyonu’na bağlı dernekler ve ZAFTODER iş birliğiyle 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ile dünyanın dört bir yanından gelecek lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu yıl “Tarihle Mayalanan Şehir” temasıyla düzenlenecek festival, kentin binlerce yıllık mutfak mirasını dünya sahnesine çıkaracak.

AFYONKARAHİSAR’IN EŞSİZ LEZZETLERİNE ORTAK OLMAYA BEKLENİYORSUNUZ

Bu yıl 7.’si gerçekleşecek festival ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisar, tarihiyle yoğrulmuş, gastronomisiyle dünyaya açılmış bir şehir. 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan mutfağımız, bugün artık dünya markası haline gelmiştir. 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, bu markayı daha da güçlendiren bir organizasyondur. Kaymağımız, lokumumuz, sucuğumuz ve haşhaşımızla tarihten bugüne taşıdığımız değerlerimizi dünya mutfaklarıyla aynı sofrada buluşturuyoruz. Herkesi bu büyük sofraya, Afyonkarahisar’ın eşsiz lezzetlerine ve dostluğuna ortak olmaya davet ediyorum.” dedi.

ad826x90

GASTROAFYON 19 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, 19-21 Eylül 2025 tarihlerinde Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek. Festival alanında 175 stant, workshoplar, tadım etkinlikleri, paneller, yarışmalar, çocuk etkinlikleri ve konserlerle üç gün boyunca ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunulacak. Girişler ücretsiz olacak.

GASTRONOMİ TUTKUSU MÜZİKLE RENKLENİYOR

Festival, gastronomiyi müzikle buluşturacak. Akşam konserleriyle katılımcılar doyasıya eğlenecek:

ad826x90

19 Eylül Cuma – Şahin Kendirci

20 Eylül  Cumartesi – Soner Sarıkabadayı

21 Eylül Pazar – Cengiz Kurtoğlu

GASTRONOMİ DÜNYASININ YILDIZLARI AFYONKARAHİSAR’DA OLACAK

Festival boyunca 50’den fazla ünlü şef, Michelin yıldızlı restoranlarda görev yapan usta isimler ve MasterChef yarışmacılarından tanıdık yüzler, mutfak başına geçerek unutulmaz lezzetler sunacak. Düzenlenecek workshoplarla Afyonkarahisar Mutfağı, dünya mutfaklarıyla aynı sahnede buluşacak. Ekranların ve sosyal medyanın sevilen şefleri, GastroAfyon’a renk katarken; gastronomi tutkunları hem yeni tatlar keşfedecek hem de ustaların sırlarına yakından tanıklık edecek. Festivalde lezzet şöleni yaratacak isimler arasında Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani, Yağız İzgül, Cüneyt Asan, Rafet İnce, Yıldız Öz Samaha, Bedri Usta, Özlem Mekik, Eyüp Kemal Sevinç, Ebru Baykara Demir gibi birbirinden değerli yerli ve yabancı şefler yer alacak. GastroAfyon, bu yıl gastronomi ve müziği buluşturan eşsiz bir festival olarak unutulmaz anılara sahne olacak.

KAYMAKTAN KADAYIFA, AFYON’UN EŞSİZ TATLARI DÜNYA SAHNESİNDE

Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ve tescilli lezzetleri festivalin yıldızları arasında yer alacak. Kaymağın eşsiz tadı, vişneli ekmek kadayıfının geleneksel lezzeti, haşhaş ezmesi, lokum ve anasonlu şekerler; şehrin bereketli topraklarında yetişen et ve süt ürünleri ile doğal maden suyuyla birlikte ziyaretçilere sunulacak. Afyonkarahisar’ın zengin biyoçeşitliliği ve kültürel mirası, gastronomisini dünya sahnesinde tek ve özel kılmaya devam ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SUCUKLU YUMURTA DENEMESİ GERÇEKLEŞECEK

Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri Guinness Dünya Rekoru denemesi olacak. 1 ton Afyonkarahisar sucuğu, 15 bin yumurta ve 25 metrekarelik dev tava 19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek dev pişirme etkinliği ile tüm dünyada ses getirecek.

 DÜNYANIN EN BÜYÜK SUCUKLU YUMURTASI AFYONKARAHİSAR’DA PİŞİYOR

Festivalin en iddialı ve merakla beklenen etkinliği, Guinness Dünya Rekoru denemesi olacak. 1 ton Afyonkarahisar sucuğu, 15 bin yumurta ve 25 metrekarelik dev tavada hazırlanacak bu dev lezzet, 19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de pişirilerek tarihe geçecek.Afyonkarahisar’ın meşhur sucuğu ile yapılacak bu dev sucuklu yumurta, yalnızca festivalin değil, tüm dünyanın ilgisini çekecek ve kentin adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıracak.

PROFESYONEL YARIŞMALARLA REKABET YAŞANACAK

Festival boyunca gastronomi profesyonelleri ve lezzet meraklıları için özel yarışmalar düzenlenecek:

-Afyon Culinary Cup – Profesyonel aşçılık yarışmaları

-Butik Pastacılık Yarışması – Çikolata ve şeker sanatının en tatlı halleri

-Kadınana Yöresel Yemek Yarışması – Geleneksel tarifler sahnede

-Beef Afyon Grill – Et severler için gurme deneyim

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BODRUM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR!

HIZLI YORUM YAP