Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak ve ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü projelere hız kesmeden devam ediyor.
Göksu ve Eryaman Mahallelerinden FSM Bulvarı’na uzanan 150 metrelik 2 gidiş 2 geliş şeritli bağlantı yolu ve 800 metrelik 3 gidiş 3 gelişten oluşan köprü trafiğe açıldı.
ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada “Eryaman’da şehir merkezine ulaşımı sağlayan tek güzergâha alternatif oluşturularak, bölgede yıllardır yaşanan trafik yükü büyük ölçüde hafifleyecek” dedi ve toplam maliyetin 346 milyon TL olduğunu ifade etti.
Bağdat Caddesi üzerinde ise biri İstiklal Marşı Caddesi, diğeri Uzay Çağı Caddesi kesişimine olmak üzere toplam 860 metre uzunluğunda alt ve üst geçitler inşa edilerek hizmete sunuldu.
ABB, ulaşım ve altyapı projeleriyle Başkent trafiğine kalıcı çözümler sunmaya devam ediyor. Kent genelinde birbiri ardına hayata geçirilen ulaşım projeleri sayesinde araç trafiği daha akıcı hale gelirken, vatandaşlar daha hızlı ve konforlu yolculuk yapabiliyor. Son olarak FSM Bulvarı Eryaman Mahallesi 2. Bağlantı Kavşağı ile Bağdat Caddesi üzerindeki farklı seviyeli kavşak projeleri tamamlanarak hizmete sunuldu.
YAVAŞ: “TOPLAM MALİYET 346 MİLYON TL”
Eryaman trafiğine çözüm olacak projelerle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
“Eryaman trafiğine 2 yeni çözüm… FSM Bulvarı Eryaman Mahallesi 2. Bağlantı Kavşağı ve Vadi Viyadüğü tamamlandı. Eryaman’da şehir merkezine ulaşımı sağlayan tek güzergâha alternatif oluşturularak, bölgede yıllardır yaşanan trafik yükü büyük ölçüde hafifleyecek. 800 metrelik 3 gidiş 3 geliş yeni köprü ile İstanbul Yolu üzerinden Eryaman’a doğrudan geçiş sağlandı. 150 metrelik 2 gidiş 2 geliş Vadi Viyadüğü ile Akıncılar Caddesi’nden Bozüyük Caddesi’ne bağlantı kuruldu. Toplam maliyet: 346 milyon TL.”
ERYAMAN’DAN FSM BULVARI’NA 2’NCİ BİR ALTERNATİF
ABB tarafından hayata geçirilen “Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı Eryaman Mahallesi 2. Bağlantı Kavşağı” projesi, iki etap halinde tamamlandı. Proje kapsamında, Göksu Parkı üzerinde toplam 150 metre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş şeritli olmak üzere 5 açıklıklı köprü inşa edilerek bölgeye alternatif bir ulaşım hattı kazandırıldı.
FSM Bulvarı üzerinde yapılan 800 metre uzunluğundaki araç köprüsü ise, 3 gidiş 3 geliş şeritli olarak inşa edilerek hizmete sunuldu.
BAĞDAT CADDESİ’NDE FARKLI SEVİYELİ KAVŞAKLAR AÇILDI
Başkent’in bir diğer önemli ulaşım yatırımı ise “Bağdat Caddesi Üzerinde İstiklal Marşı Caddesi ve Uzay Çağı Caddesi Kesişimlerinde Farklı Seviyeli Kavşak Uygulama” projesi oldu. Proje kapsamında; İstiklal Marşı Caddesi ile Bağdat Caddesi kesişimine 380 metre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş şeritli, 3 açıklıklı paralel iki araç üst geçidi inşa edildi. Bağdat Caddesi ile Uzay Çağı Caddesi kesişimine ise 480 metre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş şeritli alt geçit kazandırıldı. 19 metre genişliğindeki bu geçit, bölge trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak.
KESİNTİSİZ VE KONFORLU BİR TRAFİK AKIŞI AMAÇLANDI
ABB Sanat Yapıları Proje Şube Müdürü Salih Yıldız, “Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı Eryaman Mahallesi 2. Bağlantı Kavşağı” projesinin hedefini şöyle açıkladı:
“Projenin temel amacı; Göksu ve Eryaman Mahallelerinden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na 2. bir alternatif bağlantı oluşturarak kesintisiz ve hızlı bir trafik akışını sağlamak. Bu kapsamda, Göksu Mahallesi’nden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na yaklaşık 2 kilometrelik bir bağlantı yolu ile alternatif bir ulaşım hattı oluşturulması hedeflendi. Yapılan çalışmalar sayesinde FSM Bulvarı üzerindeki trafik yükü hafifletilecek ve çevre mahalleler arasında daha hızlı ve güvenli ulaşım imkânı sunulacak.”
Yıldız, “Bağdat Caddesi Üzerinde İstiklal Marşı Caddesi ve Uzay Çağı Caddesi Kesişimlerinde Farklı Seviyeli Kavşak Uygulama” projesine ilişkin ise, “Anadolu Bulvarı’ndan Batıkent yönüne devam eden Bağdat Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması, kesintisiz ve konforlu bir trafik akışı sağlanması amaçlanıyor” değerlendirmesini yaptı.
Yeni Projelerle Demre’nin Çehresi Değişiyor