a

Çin, Kore ve Türkiye Mutfakları İstanbul’da Buluştu

ad826x90

18. Uluslararası Mutfak ve Sağlık Yarışması, İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Çin, Güney Kore ve Türkiye’den mutfak profesyonelleri bir araya gelerek mutfak inovasyonu ve sağlıklı beslenme uygulamaları üzerine yarıştı ve fikir alışverişinde bulundu.

ad826x90

Yarışma, merkezi Çin’in Hong Kong kentinde bulunan Uluslararası Mutfak ve Sağlık Araştırmaları Derneği tarafından organize edildi. Etkinlik, Türk-Çin İş Adamları Derneği başta olmak üzere turizm ve kültür sektörü temsilcileri, jüri üyeleri, yarışmacılar ve izleyicilerden oluşan 60’tan fazla katılımcıyı bir araya getirdi.

Uluslararası Mutfak ve Sağlık Araştırmaları Derneği Başkanı Zhang Wenyan, açılış konuşmasında yarışmanın Türkiye’de düzenlenmesinin, ülkeler arasında bir iletişim ve kültürel etkileşim platformu oluşturmayı amaçladığını belirtti. Wenyan ayrıca, etkinliğin bilimsel beslenme anlayışının küresel düzeyde yaygınlaştırılması ile birlikte mutfak ve sağlık kültürünün tanıtımını ve gelişimini desteklemeyi hedeflediğini vurguladı.

İlk olarak 2005 yılında düzenlenen Uluslararası Mutfak ve Sağlık Değişim Etkinliği, bugüne kadar Çin, Güney Kore, Malezya, Sri Lanka, Hindistan ve Mısır gibi ülkelerde gerçekleştirilerek, mutfak kültürleri arasında uluslararası bir köprü kurmayı başardı.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İstanbul’da 750 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

HIZLI YORUM YAP